ChristenUnie wil kappen met drugs + NOS 20.00 uur journaal item

Kappen met drugs 22/2dinsdag 22 februari 2011 22:20

De ChristenUnie wil dat Nederland helemaal 'kapt' met drugs. De campagne 'Kappen met drugs' is dinsdag door de ChristenUnie Noord-Brabant gelanceerd op het Stadhuisplein in Eindhoven. Fractievoorzitter André Rouvoet, Eerste Kamer lijsttrekker Roel Kuiper en de Brabantse ChristenUnie-SGP lijsttrekker Hermen Vreugdenhil trapten deze campagne af door op symbolische wijze een twee meter lange 'joint' kapot te hakken.

André Rouvoet: "Ik ben blij met het initiatief van de ChristenUnie in Noord-Brabant om te zeggen dat het roer nu radicaal om moet. We moeten eindelijk eens kappen met het gedoogbeleid. Dit kabinet zegt te een kabinet van handhaven te zijn. Drugs zijn verboden, dus laat het kabinet maar handhaven. Wat ons betreft volgen we het voorbeeld van de gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal die hebben gezegd alle coffeeshops te sluiten. Die nul-optie mag van mij voor het hele land gelden."

In het plan 'Kappen met drugs' stelt Hermen Vreugdenhil, statenlid en lijsttrekker van de Brabantse Christenunie-SGP, een ander drugsbeleid voor. Hij concludeert dat het huidige gedoogbeleid 'failliet' is. Hij bepleit een sluiting van alle coffeeshops in Nederland, strengere straffen en handhaving en een einde aan het onderscheid tussen soft- en harddrugs. "We willen als ChristenUnie een scherp signaal afgeven. We moeten kappen met drugs, want het maakt onze samenleving kapot. Het is slecht voor onze jongeren. De criminaliteit die erbij komt kijken is tot in de haarvaten van onze samenleving doorgedrongen. Daar moet nu een einde aan komen. Alle coffeeshops sluiten voor meer veiligheid en minder drugstoerisme."

Lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen, Roel Kuiper, was ook betrokken bij de campagneaftrap. "De Eerste Kamer heeft een belangrijke rol als het gaat om de wetgeving in dit land en dus ook de wetgeving die met drugs te maken heeft. Ik sta helemaal achter dit plan. Voor onze jongeren is het heel belangrijk dat wij een punt zetten achter dit gedoogbeleid. We moeten in dit land stoppen met het goed praten van softdrugs als een genotsmiddel."

 

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht